Zoek warmtepomp installateur in | Bijzonderheden | Straal | |
---|---|---|---|
Zoek installateur in | + | Bijzonderheden | |
Een warmtepompboiler verwarmt op een duurzame wijze het water in je keuken en badkamer. De warmtepompboiler vervangt vaak de elektrische boiler. Maar waarom zou je overstappen op een warmtepompboiler voor warm tapwater in je huis? Wat zijn de voordelen? En hoeveel kost het laten installeren van een duurzame warmtepompboiler? Op deze pagina lees je alles dat je moeten weten over warmtepompboilers.
Een warmtepompboiler is een toestel dat het tapwater op een milieuvriendelijke manier verwarmt. Het haalt warmte uit de buitenlucht en gebruikt dit om het tapwater voor het huis te verwarmen. In principe werkt het systeem hetzelfde als een warmtepomp. Het verschil is echter dat een warmtepomp zowel op het tapwater als de verwarming is aangesloten, terwijl een warmtepompboiler alleen het water in de keuken en badkamer verwarmt.
Waarom zou je voor een warmtepompboiler kiezen? De warmtepompboiler kent vele voordelen. Het grootste voordeel is dat je geen gas nodig hebt voor het opwarmen van het tapwater in je huis. De buitenlucht of ventilatielucht wordt gebruikt om het water te verwarmen. Andere voordelen zijn:
Een warmtepompboiler is een duurzame oplossing omdat je geen gas nodig hebt voor warm tapwater in je huis en hierdoor je CO2-uitstoot vermindert. Dit is goed voor het milieu, maar daarnaast bespaar je ook nog eens op de kosten van gas en je energierekening. Je ziet het verschil tussen normale stroom en duurzame energie jaarlijks terug in je portemonnee.
Of een warmtepompboiler de beste keuze voor jou is ligt aan jouw situatie. De warmtepompboiler is een goede keuze voor wanneer je geen gasaansluiting in je woning hebt of wanneer je de elektrische boiler wilt vervangen.
Als je een groot budget hebt of veel tijd om je woning te verbouwen, zouden zonnepanelen of een warmtepomp een goede optie kunnen zijn. Maar wanneer je liever niet teveel geld stopt in aanvullende werkzaamheden is een warmtepompboiler een goede keuze. De kosten van het kopen en installeren van het apparaat liggen lager en vereisen minder werkzaamheden. Zo heb je toch warm tapwater dat duurzaam wordt opgewekt.
De warmtepompboiler werkt op eenzelfde manier als een warmtepomp:
Het voordeel van de warmtepompboiler is dat de installatie relatief eenvoudig is. Doordat het apparaat geen gas gebruikt heb je geen gasaansluiting nodig. Het apparaat hoeft enkel te worden aangesloten op het elektriciteitsnet.
Wel is het belangrijk dat de warmtepompboiler door een installateur wordt geïnstalleerd. Bij een foutieve installatie haal je waarschijnlijk geen rendement uit je warmtepompboiler. Daarbij heb je geen garantie wanneer je de installatie zelf uitvoert. We raden daarom altijd aan om een installateur in te schakelen.
Je kunt ervan uitgaan dat een warmtepompboiler gemiddeld tussen de € 2500 en € 3000 kost:
Wil je besparen op de kosten van een warmtepompboiler? Dat kan door subsidie aan te vragen. De Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) ondersteunt huiseigenaren en bedrijven bij het kopen van systemen die duurzame energie opwekken. Hieronder vallen warmtepompboilers. De exacte hoogte van de subsidie is afhankelijk van het soort warmtepompboiler dat je aanschaft.
Je bespaart op de aanschafprijs en het aansluiten van een warmtepompboiler wanneer je prijsopgaves met elkaar vergelijkt. Zorg dat je de prijzen van verschillende installateurs weet voordat je de boiler gaat kopen. Zo betaal je niet teveel voor het verduurzamen van je woning.
Vraag eenvoudig via onze website verschillende prijsopgaves op bij installateurs bij jou in de buurt. Dit kost je slechts enkele seconden. Je ontvangt hun prijzen en kiest de installateur die aan jouw wensen voldoet.