De Bruijn Installatiewerken
Kraaihei 40, Rucphen
Tel: 0165-820981
Extra informatie
Bron Warmtepomp.
Ondergrondse zonnewarmte - een enorme energievoorraad die op u ligt te wachten!
Met behulp van een warmtepomp kan in de bodem opgeslagen zonne-energie worden onttrokken en gebruikt om uw huis te verwarmen. Dat gaat als volgt. Vanaf de eerste dagen van de lente, als het aardoppervlak begint te ontdooien, tot hoog zomer, als de stralen van de middagzon diep in de bodem dringen, wordt ondergrondse warmte opgebouwd. Als in de herfst de bladeren vallen, is er genoeg energie in de bodem opgeslagen om uw huis ook tijdens een extreem koude winter te verwarmen. Een warmtepomp houdt deze natuurlijk ontstane warmte vast en verhoogt deze temperatuur. Ook als de zomer nat en koel is, kan de warmtepomp nog steeds voldoende energie opleveren om een comfortabele binnentemperatuur te handhaven.
Als het in uw huis op een bepaald moment te warm wordt, kan hetzelfde systeem voor koelen worden gebruikt. Door ondergronds een lagere temperatuur (tussen 4 en 12 graden) aan te trekken, worden ook bij passieve koeling de eigen bronnen van de natuur benut – maar dan voor koelen in plaats van voor verwarmen. Het is verbazingwekkend, maar waar. En wij kunnen het weten, want bij de moedermaatschappij in Zweden wordt al meer 30 jaar gebruik gemaakt van de warmtepomp-technologie.
Wat ziet u als u uit uw raam kijkt? De straat? Het huis van de overburen? De bomen en de velden? Wat wij bij De Bruijn Installatiewerken zien is een gratis energiebron – de bodem!
Waarom een warmtepomp?
U bespaart geld Door de installatie van een warmtepomp kan het energieverbruik tot 40% worden verlaagd ten opzichte van een HR-ketel. De reden hiervoor is dat een warmtepomp de bodem, de oppervlaktelaag in de buurt als belangrijkste energiebron gebruikt en al deze soorten energie zijn gratis. Hoewel de warmtepomp zich niet in de eerste maand terugbetaalt, zult u de financiële voordelen wel direct opmerken. Uw energierekeningen zullen namelijk veel lager uitkomen. Bovendien is de nieuwste generatie warmtepompen zo efficiënt (deze hebben een bijzonder hoog rendement), dat u uw investering snel terugverdient
Verticale bodemcollector (bron)
Verticale bodemcollector Ideaal voor nieuwbouw of aanpassing van een verwarmingssysteem op fossiele brandstof. In de diepere onderlagen van de zogeheten “near-surface geothermische laag” schuilt een warmtebron die het hele jaar door kan worden gebruikt en die een bijna constante temperatuur heeft. De warmtepomp onttrekt opgeslagen zonne-energie uit een collector in een gat dat in de grond is geboord. De diepte van het gat kan tussen 40 en 160 meter liggen, afhankelijk van de grootte van de gekozen warmtepomp en de lokale bouwvoorschriften. Dit type systeem kan worden gebruikt voor alle mogelijke soorten gebouwen, groot of klein, openbaar of particulier. Er is maar weinig ruimte voor nodig en de verticale bodemcollector kan in een bijzonder klein stukje grond geboord worden.
Subsidie
De overheid wil stimuleren dat Nederlandse huizen door duurzame energie worden verwarmd. Zo kan energie worden bespaard en CO2-uitstoot worden teruggedrongen. Particuliere gebruikers die zelf duurzame energie willen opwekken, kunnen gebruik maken van deze subsidieregeling. Deze regeling kan u flink financieel voordeel opleveren. Wanneer u besluit een warmtepomp aan te schaffen, zorgen wij voor de volledige montage en preventief onderhoud.
Lucht Warmtepomp.
Een Lucht/water warmtepomp voor duurzaam comfort
In onze omgeving is veel ongebruikte energie aanwezig in de lucht. Een warmtepomp kan deze gratis energie omzetten in bruikbare warmte of kou. Een warmtepomp kan ingezet worden om uw woning te verwarmen (ook uw tapwater) en te koelen. Met een warmtepompsysteem zorgt u voor comfort in uw woning. In de zomer kunt u uw woning heerlijk koelen en in de winter goed verwarmen, zodat u altijd beschikt over een comfortabel binnenklimaat. Door gebruik te maken van energie uit de omgeving is het mogelijk om verwarmen en koelen energiezuinig te verzorgen, dus is een warmtepomp zeer energiebesparend.
Woningen worden tegenwoordig van veel betere isolatie voorzien dan vroeger. Daarom is er nog maar weinig energie nodig om de woning het gehele jaar op een aangename temperatuur te houden. Een warmtepomp in combinatie met vloer- of wandverwarming sluit goed aan op deze situatie. De koelfunctie van de warmtepomp zorgt bijvoorbeeld voor een bijzonder aangenaam binnenklimaat in de zomer.
Comfortabel wonen
Verwarmen en koelen met een warmtepomp leidt tot een aangenamer woonklimaat, in alle seizoenen. Het toepassen van een warmtepomp is bijvoorbeeld ideaal voor mensen met astmatische klachten. Het vloer- of wandverwarmingssysteem biedt het voordeel dat er geen radiatoren meer nodig zijn. Dat oogt niet alleen fraaier, ook uw woonruimten zijn flexibeler in te delen. Toepassing: een warmtepomp dient gebruik te maken van een modern laag temperatuur afgiftesysteem, wat vaak wordt toegepast bij nieuwbouw.
Warmtepompen werken op elektriciteit, maar de benodigde energie is veel lager dan die van een gasgestookte HR-ketel. Het rendement van de installatie zelf wordt weergegeven als de Coëfficiënt of Performance (COP). De COP geeft de verhouding aan tussen de hoeveelheid warmte die de warmtepomp afgeeft en de hoeveelheid energie die de installatie nodig heeft om o.a. te pompen. Een COP van 1 betekent dat de warmtepomp net zoveel warmte afgeeft als hij aan energie verbruikt. De huidige elektrische warmtepompen hebben een COP tussen de 4 en 6. Bij een COP van 5 geeft de warmtepomp vijfmaal meer warmte af dan hij nodig heeft; het rendement is dan 500 procent. Met een warmtepomp bespaart u dus niet alleen op uw energiekosten, maar levert u ook een bijdrage aan het verminderen van de CO2-uitstoot.
Subsidie
De overheid wil stimuleren dat Nederlandse huizen door duurzame energie worden verwarmd. Zo kan energie worden bespaard en CO2-uitstoot worden teruggedrongen. Particuliere gebruikers die zelf duurzame energie willen opwekken, kunnen gebruik maken van deze subsidieregeling. Deze regeling kan u flink financieel voordeel opleveren. Wanneer u besluit een warmtepomp aan te schaffen, zorgen wij voor de volledige montage en preventief onderhoud.
Hybride Warmtepomp.
Een slimme en duurzame investering!
Wilt u uw woning energiezuinig verwarmen? Een hybride warmtepomp zorgt het hele jaar door voor een comfortabel huisklimaat én voor een hoge energiebesparing. Hij geeft de warmte uit de buitenlucht met een rendement van ruim 400% door aan de centrale verwarming. Zo bespaart u een hoop op uw energierekenig én u ondersteund het milieu door duurzaam energie te wekken. De hybride warmtepomp combineert een lucht/water warmtepomp met een cv-ketel.
Afhankelijk van de buitentemperatuur, de energieprijzen en de interne warmtebehoefte zal de hybride warmtepomp altijd voor de meest voordelige manier kiezen tussen de warmtepomp of de cv-ketel, of beiden. De gemiddelde besparing bedraagt maar liefst 35%. En investeren in een warmtepomp is nu nog aantrekkelijker door interessante subsidiemogelijkheden.
Zo is een hybride warmtepomp een prachtige oplossing voor zowel nieuwbouw als bestaande woningen. Deze kan aangesloten worden op de bestaande cv installatie. De warmtepomp levert verreweg het grootste deel van de energie en alleen op extreem koude dagen zal de cv ketel bijspringen om de woning op een aangename temperatuur te houden. In verschillende projecten hebben wij bewezen dat diverse manieren van toepassing tot grote tevredenheid van onze opdrachtgevers resulteert. Lagere energiekosten en CO2-uitstoot conventionele brandstoffen.
Eenvoudig toepasbaar
De hybride warmtepomp kan direct op de bestaande vloerverwarming of radiatoren worden aangesloten. Het is een compact systeem, zodat het ongeveer evenveel plaats inneemt als een normale cv-ketel. Kortom: lage installatiekosten, geen overlast, en geen ruimte verlies.
Ruime ervaring
Op het gebied van innovatieve technieken beschikken wij bij De Bruijn Installatiewerken over veel kennis en kunde. In een groot aantal referentieprojecten hebben wij reeds hybide warmtepompen mogen toepassen. Deze typen werden toegepast op basis van buitenlucht.
Bedrijfsgegevens
De Bruijn Installatiewerken staat ingescheven bij de KvK als besloten vennootschap en is actief in de sector bouwnijverheid. De Bruijn Installatiewerken omschrijft zichzelf als het uitoefenen van een gasfitters-, waterfitters-, loodgieters-, dakbedekkings- en centrale verwarmingsbedrijf, alsmede de aanleg van en onderhoud aan mechanische ventilatie-systemen. De SBI omschrijving geeft de indeling van activiteiten weer, waar dit bedrijf zich mee bezig houdt. De omschrijving die hoort bij dit bedrijf zijn loodgieters- en fitterswerk installatie van sanitair. De handelsnaam die wordt gebruikt is: De Bruijn InstallatiewerkenLocatie