Extra informatie
Warmtepomp
In verband met het wereldwijde tekort aan chips en elektronica is de verwachte levertijd van onze leveranciers op dit moment tussen de 6 en 18 maanden. Daarom hebben wij besloten om voorrang te geven aan onze bestaande klanten met een service-abonnement.
Een warmtepomp is een milieuvriendelijke manier om uw huis te verwarmen en van warm water in de badkamer en keuken te voorzien. Een warmtepomp wint warmte uit de lucht, de bodem of het grondwater en zet dit om in bruikbare energie om het huis te verwarmen en wordt meestal direct aangesloten op het cv-systeem.
Waarom en wanneer een warmtepomp?
Bij een warmtepomp wordt het huis met energie uit de lucht of bodem verwarmd. Hierdoor wordt uw op gas gestookte ketel (gedeeltelijk) overbodig. Goed voor het milieu, want gas is een fossiele brandstof die langzaam opraakt. Ook zorgt het gebruik van gas voor flink wat CO2 uitstoot wat belastend is voor ons milieu. Wanneer u de benodigde stroom zelf opwekt, bijvoorbeeld met zonnepanelen, wordt de CO2-uitstoot nog lager. Naast een bijdrage aan het milieu levert duurzaam verwarmen u ook een financiële besparing op. Om een warmtepomp te laten werken is stroom nodig, bij het gebruik ervan zal het elektriciteitsverbruik daarom toenemen. Echter neemt het gasverbruik flink af. Hierdoor zal uw energierekening omlaag gaan.
Wanneer een warmtepomp?
In nieuwbouwwoningen worden al warmtepompen geplaatst. In bestaande woningen kunt u op verschillende momenten kiezen voor een warmtepomp:
- als de cv-ketel aan vervanging toe is
- als u gaat verbouwen
- als u wilt besparen op de energiekosten
- als u besluit dat u van het gas af wil
Subsidie op een warmtepomp
Met de huidige energieprijzen en verhoogde subsidies, worden (hybride) warmtepompen steeds aantrekkelijker. Maar waar moet je nu op letten? En hoe werkt het met de ISDE subsidie? Onze partner Simpel Subsidie heeft het duidelijk uitgelegd.