P A de Kok Technisch Installatiebedrijf
Buitendreef 20, Hoogerheide
Tel: 0164-612442
Extra informatie
Warmtepomp
Nederland moet energieneutraal worden. De regering heeft voor ogen om vanaf 2050 energieneutraal te zijn. Dat houdt in dat er gebruik moet worden gemaakt van een andere verwarmingsvorm dan een cv-ketel.
Energie-neutraal wonen?
Een warmtepomp kan daarvoor een goede oplossing zijn. De elektra wordt immers opgewekt door de zon.
Warmtepomp of toch een (nieuwe) cv-ketel?
Doe onze besparingstest en zie wat jij kunt besparen.
Van het gas af?
Gasloos wonen? Een warmtepomp maakt namelijk gebruik van elektra en werkt niet op gas.
Besparen op elektra kosten?
Wanneer je een warmtepomp combineert met zonnepanelen bespaar je ook nog eens op de elektrakosten.
De 3 meest voorkomende warmtepomp opstellingen
Water/water warmtepomp
Bij een water/water warmtepomp gaat er een buis diep de grond in die het water opwarmt. De warmtepomp zet de warmte uit het grondwater om naar warmte voor het huis.
Hybride warmtepomp
Bij een hybride warmtepomp hangt er een cv-ketel naast de warmtepomp. De cv-ketel zorgt voor het warme tapwater en springt bij wanneer de warmtepomp de warmtevraag niet aankan.
Lucht/water warmtepomp
Bij een lucht/water warmtepomp zet de warmtepomp de koude lucht om in warme lucht.
Welk type pomp is het beste voor jouw woning?
Voordelen, werking & prijzen, de vakman legt uit.
Wij helpen je graag goed op weg. Van advies op maat, offerte en installatie. Onze vakkundige totaalinstallateurs staan voor jou klaar. Is een hybride warmtepomp de beste oplossing? Onze InstalCenter specialist legt het graag aan je uit.
Geen of weinig gaskosten
Bij de overstap naar een (hybride) warmtepomp is één van de voordelen dat er geen of nauwelijks meer gas gebruikt hoeft te worden. Alleen bij een hybride warmtepomp moet er af en toe gas gebruikt worden. De andere warmtepompen werken volledig op elektra.
Koelen met een warmtepomp
Met een warmtepomp kunt je de woning in de zomer ook koelen. In plaats van warm water, stroomt er dan koud water door het laagtemperatuur afgiftesysteem. Dat systeem kan vloerverwarming zijn, maar tegenwoordig bestaat er ook muurverwarming of zelfs plafondverwarming. Ook kan men kiezen voor radiatoren die werken op een laagtemperatuur afgiftesysteem.
Subsidieregeling vanuit de overheid
Het aanschaffen van een warmtepomp is een serieuze investering. Gelukkig is er vanuit de overheid subsidie beschikbaar die aangevraagd kan worden nadat de warmtepomp is aangeschaft. Deze subsidie kan momenteel oplopen tot wel €2.500,-. Het uiteindelijk bedrag is afhankelijk van de energieprestatie van het installatie en het soort warmtepomp waarvoor gekozen is.
Lage onderhoudskosten
Bij een warmtepomp hoeft er lang niet zoveel onderhoud gepleegd te worden als bij een cv-ketel. De compressor is het belangrijkste onderdeel van de warmtepomp en heeft vrijwel geen onderhoud nodig. De meeste warmtepompen kunnen tegenwoordig ook van een afstand gemonitord worden. Hierdoor worden storingen al vroegtijdig door de installateur geconstateerd.
Een warmtepomp blijft natuurlijk wel een complexe installatie die wel af en toe nagekeken moet worden. Zo houden we alles optimaal werkend en veilig!
Een warmtepomp met vloerverwarming
Zoals eerder al geschreven werkt een warmtepomp het beste op een laagtemperatuur afgiftesysteem. Vloerverwarming is daarom vaak perfect te combineren met een warmtepomp. Dankzij de vloerverwarming weet je zeker dat de warmte gelijkmatig over de ruimte verdeeld wordt.
Daarnaast is het huis de hele dag en nacht dezelfde -constante- temperatuur waardoor er een prettig binnenklimaat gecreëerd wordt.
Persoonlijk advies?
Wil je persoonlijk advies voor de beste oplossing in jouw woning? Of wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op. Wij helpen je graag!
Bedrijfsgegevens
P A de Kok Technisch Installatiebedrijf staat ingescheven bij de KvK als besloten vennootschap en is actief in de sector bouwnijverheid. P A de Kok Technisch Installatiebedrijf omschrijft zichzelf als de exploitatie van een bedrijf in lood-, zink- en mastiekwerken, de aanleg van gas-, waterleidingen en sanitaire installaties, centrale verwarmingsinstallaties, elektrotechnische installaties, alsmede de exploitatie van een winkel in gashaarden en sanitair, elektromaterialen en al hetgeen daartoe behoort en daarmede in verband staat, een en ander genomen in de ruimste zin des woords. De SBI omschrijving geeft de indeling van activiteiten weer, waar dit bedrijf zich mee bezig houdt. De omschrijving die hoort bij dit bedrijf zijn loodgieters- en fitterswerk installatie van sanitair. De handelsnamen die gebruikt worden zijn: Technisch Installatiebedrijf P.A. De Kok, Loodgietersbedrijf P.A. De Kok B.V.Locatie