De Vries Installatietechniek b.v
J.C. Beetslaan 147, Hoofddorp
Tel: 023 - 5616322
Extra informatie
Warmtepomp met bronboring (bodemwarmtewisselaar)
De werking van een warmtepomp met koudemiddel is in wezen die van een koelkast.
Bij een koelkast wordt door de verdamper warmte onttrokken aan de te koelen producten, en wordt dit via de condensor afgegeven aan de buitenlucht. Bij een warmtepomp wordt deze warmte onttrokken aan elementen van het milieu (bodem, lucht, water…) en naar het verwarmingssysteem gevoerd. Het kringproces van het koelmiddel gebeurt volgens eenvoudige natuurkundige wetten. Het koudemiddel, een vloeistof die reeds op lage temperatuur kookt, loopt in een kring en wordt achtereenvolgens verdampt, gecomprimeerd, gecondenseerd en ontspannen.
Met dit systeem wordt het mogelijk om een woonhuis, winkel of bedrijfsgebouw energiezuinig te verwarmen en koelen, over het algemeen wordt er gekozen voor vloerverwarming, wandverwarming en/of ventilator convectoren.
Bronsystemen:
Waterhoudende lagen in de bodem laten zich uitstekend gebruiken om warmte en koude in op te slaan. In de zomer gebruikt men het koele grondwater om gebouwen te koelen, het opgewarmde water slaat men op in de bodem totdat het in de winter wordt gebruikt om gebouwen te verwarmen.
Open en gesloten systemen
Er zijn twee verschillende systemen voor ondergrondse energieopslag bekend:
1. Open systemen – Open grondwatersystemen (doubletten, recirculatie) staan in open verbinding met watervoerende pakketten en gebruiken grondwater dat via een beperkt aantal buizen wordt onttrokken en geïnfiltreerd. Het grondwater wordt via een warmtewisselaar geleid om daarna weer in de bodem te worden geïnfiltreerd. Het onttrekken en infiltreren gebeurt op enkele tientallen tot ruim honderd meter diepte, afhankelijk van waar zich een geschikt watervoerend pakket bevindt.
2. Gesloten systemen – Bodemwarmtewisselaars staan niet in open verbinding met grondwater, maar maken gebruik van water met een antivriesmiddel dat wordt rondgepompt door een gesloten systeem in de bodem. Het systeem bestaat uit U-vormige buizen van polyethyleen, zogenaamde collectoren, die in een boorgat worden geplaatst. De thermische energie in de bodem wordt door middel van geleiding via de buiswanden overgedragen aan een warmtewisselaar. Er wordt onderscheid gemaakt in een horizontale, ondiepe variant en een verticale, diepe variant. Bodemwarmtewisselaars kunnen tot een diepte van tientallen tot meer dan honderd meter reiken. Dergelijke systemen zijn over het algemeen kleinschalig en worden vooral in de woningbouw en kleine utiliteitsbouw toegepast.
Lucht/lucht warmtepomp:
Bij lucht/lucht-warmtepompen wordt de warmte gehaald uit de buitenlucht en wordt het huis (ruimte die men wenst op te warmen) opgewarmd door middel van een luchtblazer. Dit is eigenlijk de omgekeerde werking van een koelkast. Deze toestellen worden in hoofdzaak gekozen voor hun functie als airconditioning maar kunnen door middel van een klep omgeschakeld worden naar de functie van warmtepomp. De investeringskostprijs van dit type ligt relatief laag in vergelijking met de rest.
Bij dit systeem moet u denken aan een airconditioning welke in de zomer kan koelen en in de winter zal verwarmen.
Lucht/water warmtepomp:
Bij lucht/water warmtepompen wordt de energie uit de lucht gehaald en opgepompt tot een hogere temperatuur. Hierbij wordt de warmte afgegeven aan water. Dit is een ideaal systeem voor een verwarming van een woning. Het water dient meestal slechts tot 38°C opgewarmd te worden, waardoor een erg hoge COP-waarde bereikt kan worden door de lage condensortemperatuur. Daarnaast is het ook nog mogelijk om met lucht/water warmtepompen te koelen. Dit verhoogt het comfort in de woning.
Dit systeem kan relatief goedkoop naast een bestaande cv-ketel geplaatst worden en voorziet voor een groot gedeelte van het jaar voor warmte in de woning, bij koudere buitentemperaturen schakelt de warmtepomp uit en verwarmd de cv-ketel het gebouw.
Bij een lage temperatuur verwarming zoals vloerverwarming en/of wandverwarming is een cv-ketel niet nodig, tevens kan de warmtepomp koelen in de zomer en een boiler opwarmen voor de warmwatervoorziening. Diensten
- Installatie
- Lease - koopconstructie
- Onderhoud
- Onderhoudscontract
- Reparatie
- Storingsdienst
- Verhuur
Bedrijfsgegevens
Bedrijfsdata |
Werknemers: | 14 |
Actief sinds: | 14 september 1964 |
Rechtsvorm: | Besloten vennootschap |
SBI-code: | 43222 (Installatie van verwarmings- en luchtbehandelingsapparatuur) |
Sector: | Bouwnijverheid |
Vestigingsnummer: | 000019053967 |
Omschrijving: | Het adviseren in- en het aanleggen, onderhouden, het repareren van centrale verwarmingsinstallaties, installaties voor airconditioning, boilers en soortgelijke aanverwante apparatuur, alsmede de in- en verkoop van- en de handel in onderdelen, accessoires en soortgelijke aanverwante artikelen |
Locatie