Dekker-Struik Installatietechniek
Bremenweg 10, Groningen
Tel: 050-3135151
Extra informatie
Warmtepomp
Een andere methode van duurzaam energiegebruik dat wij toepassen is de warmtepomp. U kan de warmtepomp zien als een duurzaam alternatief op de gaskachel. We weten allemaal dat gas een bron is dat niet voor eeuwig meegaat en daarom worden alternatieve methoden steeds meer populair. De warmtepomp is het meest gekozen alternatief. De warmtepomp maakt gebruik van de aanwezig warmte in het systeem. Daardoor werkt het apparaat efficiënter en betaalt u minder geld voor de energierekening. Beter voor het milieu en beter voor uw portemonnee. Een win-win situatie!
De overheid verstrekt subsidie bij de aankoop van een warmtepomp. Voor alle informatie over warmtepompen kunt u op deze pagina kijken.
Wilt u meer informatie over onze methoden om duurzame techniek in uw huis te installeren? Neem vrijblijvend contact met ons op.
Warmtepomp installeren
Een warmtepomp installeren in uw huis is een duurzame oplossing voor energiegebruik. Deze kan zonder gasgebruik uw woning verwarmen en warm water produceren. Daarmee draagt u een steentje bij aan een beter milieu en ook aan uw eigen portemonnee.
Hoe werkt een warmtepomp?
Een warmtepomp is een duurzame systeem dat in combinatie of naast een cv-ketel kan functioneren. Het systeem is in staat om warmte te onttrekken aan de lucht of grondwater en kan zo zonder gasverbruik uw woning verwarmen.
De pomp zet warmte van buiten om in warmte voor in huis. Dat kan zijn warmte uit de lucht, water of de bodem. In de warmtepomp zit een vloeistof die al bij zeer lage temperatuur (tot -20 graden) verdampt. De warmte van buiten zet deze vloeistof om in gas. Dit gebeurt in de verdamper.
Een compressor perst deze damp samen waardoor de temperatuur van de damp stijgt. Deze hete damp gaat door een warmtewisselaar aan de andere kant van de warmtepomp en geeft daar zijn warmte af aan het koude water uit de cv-installatie. Door het afgeven van warmte en het verlagen van de druk wordt de damp weer vloeistof en kan het hele proces weer opnieuw beginnen.
Is een (hybride) warmtepomp geschikt voor mijn huis?
Voor een warmtepomp is het belangrijk dat uw huis goed geïsoleerd is en dat er lage temperatuur afgiftesystemen aanwezig zijn. Denk dan aan vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Is dat niet het geval, kies dan voor een hybride systeem. Een cv-ketel levert namelijk warm water tot wel 85 graden en doet dit vrij snel. Een warmtepomp haalt maximaal 55 graden en heeft een aanlooptijd nodig om op temperatuur te komen. Een warmtepomp wordt daarom altijd gecombineerd met een boiler of buffervat voor warm water. Zonder goede isolatie is er teveel warmteverlies. Hiermee daalt niet alleen het rendement van de warmtepomp, maar krijgt u ook het huis niet goed warm. Vaak zie je dan ook dat deze pompen voornamelijk worden toegepast in nieuwbouw woningen waarin de prestaties van de warmtepomp optimaal zijn afgestemd op de isolatie, het volume en de ventilatie van de woning.
Geen concessie aan comfort
Een warmtepomp is net zo comfortabel als een cv-ketel. Voorwaarde is wel dat de installatie nauwkeurig wordt afgestemd op de comfortbehoefte en de woning. Dat vraagt veel meer voorbereiding dan de installatie van een cv-ketel. Houd daarnaast rekening met de benodigde ruimte voor de installatie. Hoe groter de comfortbehoefte, hoe groter de installatie. Een boiler of buffervat moet er dan voor gaan zorgen dat er altijd voldoende warm water voorhanden is. Overweegt u de installatie van een warmtepomp? Ga dan altijd naar een erkende installateur.
Wat kost een warmtepomp?
Door gebruik te maken van “gratis” warmte uit de omgeving heeft een warmtepomp een hoog rendement (COP) en is daardoor een duurzaam energie systeem. De kosten van een kleine pomp (1,5 – 8 kW) beperken zich veelal tot advies, aanschaf en installatie. Heeft u een zwaardere pomp (>8 kW) nodig, dan bestaat de kans dat de stroomvoorziening van uw woning aangepast moet worden. Van een standaard 1 fase aansluiting naar een 3 fase aansluiting zodat u, naast de warmtepomp, ook de andere elektrische apparaten in uw woning kan blijven gebruiken zonder dat de stop eruit gaat. Is uw huis daarna 100% elektrisch, dan scheelt dat de kosten van een gasaansluiting. Tegenover de kosten staan het hoge rendement van een warmtepomp en dat een deze zelf geen CO2 uitstoot. Daarnaast wordt verwacht dat investeringen in de verduurzaming van uw huis zullen resulteren in een hogere verkoopwaarde ten opzichte van gelijkwaardige huizen die niet verduurzaamd zijn.
Neem vrijblijvend contact met ons op
Bent u na het lezen enthousiast geworden over de mogelijkheden van warmtepompen? Wij staan u graag te woord over wat alle mogelijkheden zijn. Neem contact met ons op en wij helpen u graag verder! Bedrijfsgegevens
Bedrijfsdata |
Werknemers: | 16 |
Actief sinds: | 23 september 1960 |
Rechtsvorm: | Besloten vennootschap |
SBI-code: | 4321 (Elektrotechnische bouwinstallatie) |
Sector: | Bouwnijverheid |
Vestigingsnummer: | 000016993691 |
Omschrijving: | Installatiebedrijf voor gas, water, centrale verwarming, ariconditioning, zonne-energie, elektra, beveiliging datasystemen, intercom- systemen en telefoon, het leggen, repareren en renoveren van daken, goten en afvoeren, het vervangen, renoveren en ontstoppen van rioleringen, de advisering met betrekking tot (technische) installaties en de uitvoering van de daaruit voorvloeiende (aanpassings-) werkzaamheden, het aanbrengen van ventilatoren en luchtkanalen zomede het onderhoud, de vervanging en renovatie daarvan, service en onderhoudswerkzaamheden t.b.v. technische installaties |
Locatie