logo
warmtepomp installateur achtergrond

Buwegs installatie b.v.

Home > Gelderland > Doetinchem > Buwegs installatie b.v.

Buwegs installatie b.v.

Grutbroek 36, Doetinchem
Tel: 0314 330658

Extra informatie

Alles over de hybride warmtepomp

Wil je graag jouw verwarming verduurzamen? Dan is het installeren van een hybride warmtepomp vaak een goede optie. In een hybride systeem werken de cv-ketel en warmtepomp samen om jouw huis van warmte en warm water te voorzien. Dit bespaart veel gas: je hebt nog maar een derde nodig van wat je nu verbruikt.

Een warmtepomp gebruikt een duurzame bron, zoals de buitenlucht, om je woning te verwarmen. De warmtepomp zelf werkt op elektriciteit. Voor elke kW stroom die je erin stopt, levert de warmtepomp 5 kW aan warmte. Omdat de cv-ketel alleen bijspringt als het heel koud is of als je warm water gebruikt, bespaar je al snel 60% op je gasrekening. In combinatie met groene stroom is je warmtepomp CO2-neutraal. Hieronder bespreken we alles wat je moet weten voordat je een hybride warmtepomp aanschaft.

Wat is een hybride systeem?

Een hybride warmtepomp is in veel opzichten vergelijkbaar met een hybride auto, die deels op een normale brandstof en deels op elektriciteit rijdt. Normaal gesproken werkt je cv-ketel alleen op aardgas. Door je cv-ketel te koppelen aan een elektrische warmtepomp ontstaat een hybride verwarmingssysteem. Zo’n systeem werkt op zowel gas als stroom.

Dankzij dit hybride systeem bespaar je direct tot wel tweederde op je gasverbruik. De betere systemen zijn ook in staat om continu de optimale mix van elektriciteit en gas te kiezen. Het intelligente systeem houdt daarbij rekening met de gasprijs ten opzichte van de stroomprijs. Zo heb je altijd het beste van twee werelden, hoe de energieprijzen zich de komende vijftien jaar ook ontwikkelen.

Hoe werkt een hybride warmtesysteem?

In een hybride verwarmingsinstallatie, neemt de warmtepomp de verwarming van je woning voor zijn rekening. Een hybride warmtepomp maakt gebruik van de gratis hernieuwbare energie uit de buitenlucht om je huis te verwarmen. Alleen als de buitentemperatuur te laag is voor de warmtepomp om er genoeg warmte aan te onttrekken, springt de cv-ketel bij. Waar andere luchtwarmtepompen soms al rond de 4 graden stoppen, gaan onze warmtepompen gewoon door. Tot wel 4 graden onder nul halen ze voldoende energie uit de buitenlucht om je woning te verwarmen. Naast het opvangen van pieken, dus als het nog kouder is, zorgt de cv-ketel ook voor warm water. Op die manier gebruik je alleen stroom als de warmtepomp draait en alleen gas als de cv-ketel het overneemt. Zo verbruik je over het hele jaar véél minder gas.

Consumentenbond: bespaar tweederde op je gasrekening met een hybride warmtepomp

Volgens een onafhankelijk onderzoek uit december 2020, van onder meer de Consumentenbond, verlaagt een hybride warmtepomp je gasverbruik met tweederde.
Interesse in een hybride warmtepomp oplossing?

Wij helpen u graag met de juiste keuze van een warmtepompsysteem. Wat past bij uw persoonlijke woonsituatie? Laat u adviseren door Buwegs Installatie.

Alles over de lucht water warmtepomp

Op duurzame wijze warmte uit de omgevingslucht onttrekken, dat is in het kort gezegd wat de lucht-water warmtepompen doen. Dit is ook het proces wat lucht/warmtepompen onderscheid van andere soorten warmtepompen. Lucht/water warmtepompen zijn zowel in oude als nieuwe gebouwen te installeren om te voorzien in een betrouwbare warmte- en/of warmwatervoorziening.

De lucht/water warmtepompen van Nibe of Nefit Bosch kunnen in de zomer ook koelen. Dankzij de toegepaste technieken wordt je huis hierbij tijdens de warme zomerdagen op een efficiënte en duurzame wijze gekoeld. Zo geniet je in ieder seizoen van optimaal comfort.

Ontdek hieronder alles over de lucht/water warmtepomp, hoe het werkt, op welke manier het helpt bij een schoner milieu en hoe je er zelf energie en geld mee kunt besparen.
De werking van een lucht/water warmtepomp

De werking van de lucht/warmtepomp is in principe hetzelfde als van een koelkast, maar dan omgekeerd. De warmtepompen bestaan uit twee delen: een binnenunit en een buitenunit.

De buitenlucht wordt met de ventilator van de buitenunit aangezogen. Hierbij passeert het een warmtewisselaar (de verdamper) die is gevuld met een koelmiddel. Dit koelmiddel verdampt met behulp van de warmte uit de buitenlucht. De ontstane damp wordt door een compressor samengedrukt, waarbij energie vrijkomt. Deze energie wordt in de vorm van warmte via een tweede warmtewisselaar in de binnenunit (de condensor) afgegeven aan het water van de verwarmingsinstallatie. Op warme dagen kan de werking als het ware worden omgekeerd.

Is mijn huis geschikt voor een lucht/water warmtepomp?

De belangrijkste factor om te bepalen of jouw huis geschikt is voor een warmtepomp is de isolatie van het huis. Als het huis of gebouw niet goed geïsoleerd is, zal dit het rendement van de installatie zeer nadelig beïnvloeden. Bijkomend nadeel is dat de warmtepomp dan vaak in- en uitschakelt, wat de levensduur (gemiddeld 15 jaar of meer) nadelig beïnvloedt.

Woningen met een bouwjaar later dan 2000 en goed geïsoleerde woningen zijn over het algemeen geschikt voor het plaatsen van een lucht/water warmtepomp.

De warmtepomp kan het water in het verwarmingssysteem maximaal tot tussen de 55 en 62 graden Celsius opwarmen. Voor een goed rendement is het belangrijk dat de benodigde temperatuur van het water in het verwarmingssysteem zo laag mogelijk is. Een lucht/waterwarmtepomp is hierdoor bijvoorbeeld uitstekend geschikt bij vloerverwarming. De temperatuur van het water bij vloerverwarming ligt namelijk veel lager (maximaal 37 tot 45 graden Celsius, afhankelijk van het type vloer) dan bij centrale verwarming (gemiddeld 70 tot 80 graden Celsius).

Subsidies voor een lucht/water warmtepomp

Met een warmtepomp zijn dus relatief grote bedragen gemoeid, maar de Nederlandse overheid geeft gelukkig subsidie voor verduurzamingsmaatregelen, waaronder warmtepompen, zonneboilers en isolatiemaatregelen: de Investeringssubsidie Duurzame energie en Energiebesparing (ISDE). Deze subsidie is beschikbaar voor zowel particulieren als voor bedrijven.

Tip: particulieren kunnen de ISDE-subsidie combineren met eventuele subsidies van lokale overheden als provincie en gemeente. Dat wordt stapelen genoemd en kan tot een zeer aantrekkelijk bedrag oplopen.
Interesse in een lucht/water warmtepomp oplossing?

Wij helpen u graag met de juiste keuze van een warmtepompsysteem. Wat past bij uw persoonlijke woonsituatie? Laat u adviseren door Buwegs Installatie.

Alles over de bodum warmtepomp

Om uw woning aardgasvrij te maken kunt u een buitenlucht warmtepomp gebruiken maar naast de buitenlucht warmtepomp is er ook de bodem warmtepomp. De bodem warmtepomp is het duurdere broertje van de buitenlucht warmtepomp. Daar krijgt u ook een hoger rendement, langere levensduur en meer koelvermogen voor terug.Warmtepomp met gesloten bron

Wat is een bodem warmtepomp?

Een water-water warmtepomp (de officiële benaming voor een bodem warmtepomp) of bodem-water warmtepomp gebruikt de bodem als warmtebron. De grond onder uw achter- of voortuin dient als warmtebron. Om de grond als warmtebron te kunnen gebruiken wordt er ongeveer 100 meter lange buizen in de bodem geboord. Deze kunststofbuizen (ook wel lussen genoemd) in de bodem functioneren als een warmtewisselaar. Afhankelijk van de grootte van de woning, worden er 1 of meerdere lussen in de bodem aangelegd.

De bodem is een stabiele warmtebron. Gedurende het jaar wisselt de temperatuur nauwelijks. De temperatuur van de bodem ligt het hele jaar tussen de 100C en 120C. Ideaal om een woning te verwarmen in de winter en te koelen in de zomer. Door de stabiele warmtebron is het rendement (COP) over het gehele jaar gelijk.

Voor en nadelen bodem-water warmtepomp

Een groot voordeel van een bodem warmtepomp is het rendement. Het rendement van een bodem warmtepomp is veel hoger dan een buitenlucht. Dat betekent dat u veel minder energiekosten kwijt bent aan het verwarmen van uw woning.

Het belangrijkste nadeel van een bodem warmtepomp zijn de hoge investeringskosten. In vergelijking met een buitenlucht warmtepomp scheelt dit vaak duizenden euro’s.

Voordelen:
  • Hoog rendement (SCOP)
  • Passief koelen
  • Geen buitenunit
  • Bodembron gaat 25 jaar of langer mee
Nadelen:
  • Hoge investering (vanaf €15.000)
  • Niet elke bodemsoort is geschikt
  • Ruimte in de tuin nodig voor bodembron
  • Woning moet goed geïsoleerd zijn
  • Werkt alleen met lage temperatuur verwarming
Welk type past bij mijn situatie?

Welk vermogen of type warmtepomp je nodig hebt, hangt af van jouw woning en de totale warmtebehoefte. Wij helpen u graag met de juiste keuze van een warmtepompsysteem. Wat past bij uw persoonlijke woonsituatie? Laat u advi

Diensten

  • Installatie
  • Onderhoud
  • Onderhoudscontract
  • Periodieke keuring installaties
  • Reparatie
  • Storingsdienst

Bedrijfsgegevens

Buwegs installatie b.v. is actief sinds 11 maart 2009 en heeft momenteel 20 werknemers in dienst. Het bedrijf staat ingescheven bij de kamer van koophandel onder sbi-code 43222. Deze code staat voor "Installatie van verwarmings- en luchtbehandelingsapparatuur". De sector waarin Buwegs installatie b.v. valt is Bouwnijverheid en de rechtsvorm is een besloten vennootschap. De activiteiten worden omschreven als: Het uitoefenen van een installatiebedrijf, omvattend loodgieterswerk, elektra, centrale verwarming en airconditioning. In- en uitlenen van personeel.

Locatie

Prijsopgave

Ontvang offertes van maximaal 4 warmtepomp installateurs in de buurt




Ontvang