logo
warmtepomp installateur achtergrond

Technisch Bureau Van Slooten

Home > Utrecht > Amersfoort > Technisch Bureau Van Slooten

Technisch Bureau Van Slooten

Hogeweg 77, Amersfoort
Tel: 033-4720033

Extra informatie

Warmtepompen

Genieten van warmte in huis (bijna) zonder gas!

Wat is een warmtepomp?

Een warmtepomp zet warmte uit de lucht of uit de aarde om in energie met behulp van een warmtewisselaar. Deze energie kan gebruikt worden om een woning of kantoor mee te verwarmen. De warmtepomp is een manier om je huis of kantoor te verduurzamen.

Hoe duurzaam is een warmtepomp?

Een warmtepomp heeft geen gas nodig. Wel heeft hij stroom nodig, maar dat doet de warmtepomp op een efficiënte manier. Het kan 1kWh stroom omzetten naar 2 tot 5 kWh warmte. Je zult merken dat het stroomverbruik toeneemt, maar het gasverbruik is nul of in het geval van een hybride warmtepomp gehalveerd. In vergelijking met een hr-ketel is de CO2 uitstoot is ook veel lager, dit kan oplopen tot 50%.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning

Er zijn een aantal voorwaarden voor het kunnen aanschaffen van een warmtepomp. Dat betekent dus dat niet iedere woning klaar is voor een warmtepomp. Het betekent wel dat iedere woning klaar gemaakt kan worden voor een warmtepomp. 

Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is een perfecte oplossing als je minder gas wilt verbruiken. Het is een goede tussenoplossing naar een gasvrije woning. De warmtepomp kan voor een groot deel voorzien in de verwarming van de woning. De cv-ketel zal alleen bijspringen wanneer het erg koud is of er veel warm water in een keer gebruikt moet worden.

Wanneer je huis overal al geïsoleerd is en dubbel glas heeft, dan kun je direct een hybride warmtepomp aanschaffen. Wanneer je een warmtepomp plaatst in een slecht geïsoleerd huis zal de cv-ketel alsnog op volle toeren draaien. Er komt dan te weinig warmte uit de warmtepomp.

Bij de aanschaf van een hybride warmtepomp kun je het volgende verwachten:
  • In huis komt er een kastje naast de cv-ketel te hangen. Dit is de warmtewisselaar.
  • Buiten komt een apparaat te staan dat op een airco lijkt. Deze kun je tegen de buitenmuur aanzetten of op het dak plaatsen. Dit apparaat haalt de buitenlucht naar binnen.
All-electric warmtepompen

De naam zegt het al; deze warmtepompen zijn volledig elecktrisch. Bij het verwarmen wordt er geen gas meer gebruikt. In plaats daarvan gebruikt de all-elecrtic lucht of water om te verwarmen. Van Slooten biedt twee soorten warmtepompen aan. De lucht/water warmtepomp en de water/water warmtepomp. Hieronder hebben we beide varianten uitgelicht. 

Lucht/water warmtepomp

Lucht/water warmtepompen halen hun energie uit de omgevingslucht. Voor deze warmtepomp zijn nauwelijks aanpassingen of een stuk grond nodig en zijn daarom zeer geschikt voor renovatie van verwarmingsinstallaties. Deze warmtepompen zijn perfect uit te breiden met een zonneboiler en vloerverwarming. 

Bij de aanschaf van een lucht/water warmtepomp kun je het volgende verwachten:
  • Het systeem bestaat uit een binnen- en buitenunit. 
  • Verwarmingsinstallatie dient een LT (Laag Temperatuur) systeem te zijn zoals bijvoorbeeld vloerverwarming of convectoren.
  • 75% van de energie wordt gratis door de buitenlucht verwarmt. De overige 25% heeft elektriciteit nodig.
Water/water warmtepomp

Water/water warmtepompen halen hun energie uit het grondwater. Bij een water/water warmtepomp is het noodzakelijk om een waterwinningsput met zuigpomp te plaatsen. Hiervoor moet er in de grond geboord worden, de diepte van de put is afhankelijk van de kwaliteit van de grond. Het voordeel van een deze warmtepomp is dat hij super energiezuinig is en de ruimtes ook op een natuurlijke manier kan koelen.

Alleen goed tot zeer goed geïsoleerde woningen voldoen aan de eisen voor een water/water warmtepomp. 

Bij de aanschaf van een water/water warmtepomp kun je het volgende verwachten:
  • Een put in de grond van 25 tot 150 meter diep. 
  • Verwarmingsinstallatie dient een LT (laag Temperatuur) systeem te zijn zoals bijvoorbeeld vloerverwarming of convectoren.
  • Je hebt een grondwatervergunning nodig om grondwater te mogen pompen. Wel kun je een vrijstelling aanvragen wanneer je het opgepompte water weer terug laat stromen. 
  • van Slooten is gecertificeerd om een water/water warmtepomp te plaatsen!

Bedrijfsgegevens


Bedrijfsdata
Werknemers:11
Actief sinds:17 februari 2009
Rechtsvorm:Besloten vennootschap
SBI-code:4321 (Elektrotechnische bouwinstallatie)
Sector:Bouwnijverheid
Vestigingsnummer:000020189400
Omschrijving:1. het uitvoeren van werken op verwarmings- technisch en elektrotechnisch gebied, de aanleg van hydrophoor- en ventilatie-installaties, en wat met een ander in verband staat. 2. de handel in alle materialen en onderdelen benodigd voor werken en installaties als sub a. bedoeld en datgene dat met een en ander verband houdt. +holdingactiviteiten

Locatie

Prijsopgave

Ontvang offertes van maximaal 4 warmtepomp installateurs in de buurt




Ontvang