Extra informatie
Warmtepomp
Warmtepomp is een vervanger voor de cv ketel of andere energiebron, om een warm huis te kunnen krijgen. De RVO verstrekt subsidie voor de meeste warmtepompen, wij informeren u hier graag over.
Waar moet je opletten als je een warmtepomp aanschaft:
- Uw moet woning goed geïsoleerd zijn, minimaal energieklasse label C, maar het liefst energieklasse A+
- Geschikte installatie (laagstook 45C/35C graden) vloerverwarming of LT convectoren
Zo niet dan moet de woning eerst geïsoleerd worden en de installatie passend maken voor de warmtepomp. Dit kan door middel van vloerverwarming of laagstook convectoren.
Hoe werkt een warmtepomp
Een warmtepomp heeft de zelfde werking als een koelkast of een airco. Zoals u op de schets hierboven ziet heb je een hoge en een lage druk kant en een gas en vloeistof gedeelte. Door de compressie ontstaat er warmte en hoge druk en in de condensor wordt de warmte afgegeven. Er zijn drie soorten warmtepompen. We hebben lucht lucht warmtepompen, water water warmtepomp, lucht water warmtepompen. Wij werken als bedrijf meestal met lucht water warmtepompen. Het bestverkochte merk is Daikin. Wij werken als bedrijf al vanaf 1998 met de warmtepompen. We zijn begonnen in kantoor- en bedrijfspanden en nu ook volop voor particulieren.
Warmtepomp in het nieuws
Een warmtepomp staat niet altijd hoog aangeschreven in het nieuws. Wij vinden dat als bedrijf onterecht omdat het vaak aan de installatie ligt of aan de isolatiewaarde van het huis. De warmtepomp is dus niet altijd zomaar toe te passen. Het rendement en de betrouwbaarheid zijn, maar de investering is vrij hoog. Om deze vorm van duurzame energie te stimuleren geeft de overheid subsidie op de aanschaf van warmtepompen. Hieronder een paar voorbeelden van een hybride-warmtepomp, lucht/water en een water/water warmtepomp.
Voor meer informatie kunt hiervoor contact opnemen via het contactformulier of telefoonnummer 072 51 58 717.